Noedelsalade met biefstuk

    Noedelsalade met biefstuk

    3keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Oosterse maaltijdsalade met noedels, komkommer, biefstuk, verse koriander en radijs met een pittige dressing.

    Jeff Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Salade
    • 1/2 komkommer, zaadlijsten verwijderd en in stukjes
    • 1 zak rucola
    • 1/2 bosje radijs, in dunne plakjes
    • 3 eetlepels grof gehakte verse koriander
    • 300 gr noedels
    • 400-500 gr biefstuk, in reepjes
    • 4 eetlepels zonnebloemolie
    • 2 eetlepels zwarte sesamzaadjes
    • Dressing
    • 1 sjalotje
    • 1 teentje knoflook
    • 1 cm verse gemberwortel
    • 1,5 eetlepel azijn
    • 4 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel water
    • 1/2 rode chilipeper, zonder zaadjes
    • 1 eetlepel rietsuiker
    • 100 ml olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing (behalve de olijfolie) in de kom van een keukenmachine fijn te malen. Giet als laatste geleidelijk de olijfolie toe terwijl de keukenmachine draait. Zet de dressing apart.
    2. Schil de komkommer, snij in de lengte door vieren, en snij de zaadjes weg. Snij daarna de komkommer in kleine stukjes.
    3. Zet een slakom klaar en meng hierin de rucola, plakjes radijs, koriander, en stukjes komkommer samen. Schep er naar wens wat van de dressing door.
    4. Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    5. Kruid de biefstukreepjes met wat zout en peper. Bak de biefstukreepjes in 4 eetlepels zonnebloemolie medium gaar.
    6. Meng de sla, biefstuk en noedels samen in een kom. Schep op borden en garneer met zwarte sesamzaadjes en nog wat van de dressing.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren