Pastasalade met tonijn en doperwtjes

    Alle ingrediënten in deze pastasalade zijn koud, maar als je van warm houdt, kun je de doperwtjes verwarmen, pasta zo heet mogelijk serveren, wortels voorkoken en de sjalot even aanbakken in wat olie.

    marian

    Zeeland, Nederland
    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr kleine pastaschelpjes
    • 1 sjalot, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 blikje (160 gr) doperwtjes, uitgelekt
    • 1 winterwortel, in kleine stukjes
    • 10-15 zwarte olijven, zonder pit, in plakjes
    • 1 blikje tonijn, in stukjes
    • handje verse peterselie, grof gehakt
    • 2 eetlepels citroensap, naar smaak
    • 3 eetlepels olie
    • peper en zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Meng in een kom de fijngesneden sjalot, knoflook, uitgelekte doperwtjes, wortel, olijven, tonijn en peterselie samen. Schep de pasta erdoor.
    3. Maak een dressing van citroensap, olie, peper en zout. Schep de dressing door de pastasalade.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 12 collecties