Romig gevulde kipfilet

    Romig gevulde kipfilet

    24keer bewaard
    40min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke kipfilet gevuld met roomkaas, geroosterde rode paprika en zongedroogde tomaatjes, en omwikkeld met Parmaham. Serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en boontjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • 1 geroosterde paprika uit een pot
    • 10-12 zwarte olijven
    • 4 zongedroogde tomaten uit een pot
    • 1 sjalotje
    • 50 gr roomkaas
    • 4 plakjes Parmaham

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 225°C. Zet een rooster in het midden van de oven. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
    2. Snij de kipfilets schuin in met een scherp mes.
    3. Maal met behulp van een keukenmachine de geroosterde paprika, olijven, zongedroogde tomaten, sjalot, en de roomkaas tot een smeuïg geheel. Vul de kipfilets met dit mengsel.
    4. Omwikkel elke kipfilet met een plakje Parmaham.
    5. Leg de kipfilets in de ingevette ovenschaal en bak in ongeveer 25 minuten gaar. De kip mag niet meer roze zijn van binnen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    berts
    van
    2

    Ik heb de ham weggelaten, lekkere afwisseling, room komt goed naar boven in de smaak. - 31 mrt 2013

    Madelief
    van
    0

    Erg goed recept, vooral voor de romige vulling. Daar heb ik nog 2 takjes tijm aan toegevoegd, en dat smaakte erg lekker. Ook heb ik nog wat geroosterde paprika heel gelaten en in reepjes toegevoegd aan de vulling. Ga ik vaker maken. - 10 jul 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren