Kaapverdische kwarkpudding (Pudim de queijo)

    Kaapverdische kwarkpudding (Pudim de queijo)

    2keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Kaapverdië is een land bestaande uit een eilandengroep voor de westkust van Afrika, en daar komt dit recept voor kwarkpudding oorspronkelijk vandaan.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr kwark
    • 500 gr suiker
    • 2 eierdooiers
    • 3 eieren
    • 230 ml lauwe melk
    • schil van 1 citroen
    • boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een puddingvorm in met boter.
    2. Voeg 50 gr suiker toe aan een steelpannetje en laat op laag vuur smelten en goudbruin worden. Schenk de suiker in de ingevette puddingvorm, en laat afkoelen.
    3. Zet een beslagkom klaar en klop hierin de eieren en eierdooiers op. Doe dit met een elektrische mixer. Voeg de lauwe melk, kwark en citroenschil toe, en klop tot alles goed gemengd is.
    4. Schenk het mengsel in de ingevette puddingvorm bovenop de suikersiroop.
    5. Zet de pudding ong. 20 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de bovenkant van de pudding goudbruin kleurt. Laat de pudding iets afkoelen en stort daarna voorzichtig uit op een bord. Eet deze pudding warm of koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren