Strikjespasta met zalm

    Strikjespasta met zalm

    7keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een ovenschotel met Farfalle pasta, dat zijn die leuke strikjes, romige kaassaus, doperwtjes, en gebakken verse zalm. Dat wordt smullen! Serveer eventueel nog met een salade van botersla.

    Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr verse zalm
    • olijfolie
    • 300 gr strikjes pasta (Farfalle)
    • 200 gr verse doperwten (diepvries kan ook)
    • 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
    • boter, om in te vetten
    • Kaassaus
    • 20 gr boter
    • 1 eetlepel bloem
    • 250 ml melk
    • 75 gr geraspte belegen kaas
    • peper en zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

      Zalm bakken:

    1. Zet een koekenpan op middelhoog vuur, en laat goed heet worden. Smeer de zalm in met wat olijfolie. Zet het vuur lager. Leg de zalm met de huid naar beneden in de pan, en bak ong. 3 minuten. Draai de zalm om, en bak nog ong. 2 minuten. Haal de zalm uit de pan en laat de zalm iets afkoelen. Verwijder de huid en breek de zalm in stukken. Verwijder eventuele graatjes.
    2. Ovenschotel bereiden:

    3. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschotel in met wat boter.
    4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
    5. Maak de kaassaus door 20 gr boter te smelten in een steelpan (laat de boter niet bruin worden). Roer de bloem erdoor. Blijf roeren, voeg de melk toe, breng bijna aan de kook, en strooi beetje bij beetje de geraspte belegen kaas erbij. Goed roeren. Breng de kaassaus op smaak met zout en peper.
    6. Meng de pasta met de kaassaus en de doperwten. Schep als laatste de stukjes zalm erdoor. Giet dit mengsel over in de ovenschaal. Bestrooi met Parmezaanse kaas en nog wat versgemalen peper.
    7. Zet de ovenschaal ong. 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren