Snelle nasi met kip

    De voorgesneden groenten zorgen ervoor dat deze maaltijd zo op tafel staat. De volgende dag zijn de restjes ook nog erg lekker.

    michiel

    Limburg, Nederland
    21 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr witte basmati rijst
    • 1 zakje nasikruiden
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 500 gr kipfilet, in blokjes
    • 1 pak (ong. 300 gr) nasi/bami groenten
    • 3 eieren
    • scheutje melk
    • zout en peper, naar smaak
    • 15 gr boter
    • Garnering
    • kroepoek
    • satésaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
    2. Wel de nasikruiden in een kommetje met water (zie verpakking voor hoeveelheid).
    3. Fruit de ui met de knoflook in de olijfolie, ong. 3 minuten. Voeg de kip toe, en bak de kip goudbruin. Doe de nasi groenten erbij in de pan, en bak 4 minuten mee.
    4. Voeg de rijst erbij, roer goed door, en voeg de nasikruiden toe. Roer goed. Zet het vuur heel zacht en doe de deksel op de pan.
    5. Maak een omelet door de 3 eieren te klutsen met een scheutje melk, zout en peper. Bak de omelet in een koekenpan met boter. Snij de omelet in reepjes en voeg toe aan de nasi.
    6. Laat de nasi goed warm worden, en serveer met kroepoek en satésaus.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties