Monchoutaart met kiwi

    Monchoutaart met kiwi

    4keer bewaard
    1uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Monchoutaart bestaande uit een knapperige koekjesbodem, een laag fruitige kiwi, met daaroverheen romige MonChou. Deze taart wordt in de oven gebakken en daarna gegarneerd met crème fraîche en amandelschaafsel.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 monchoutaart

    • 200 gr bastonjekoeken, verkruimeld
    • 140 gr boter
    • 450 gr kiwi's, in stukjes
    • 200 gr suiker
    • 3 eetlepels maïzena
    • 300 gr MonChou®, op kamertemperatuur
    • 90 gr witte basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 250 ml crème fraîche
    • 6 eetlepels amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

      Koekjesbodem:

    1. Vet een springvorm met een doosnede van 25 cm in met boter.
    2. Verkruimel de bastonjekoeken in een keukenmachine. Smelt de boter in de magnetron, en meng door de verkruimelde koekjes.
    3. Druk het koekjesmengsel aan op de bodem van de ingevette springvorm. Zet de springvorm in de koelkast.
    4. Kiwimengsel:

    5. Verwarm de oven voor op 225°C.
    6. Snij de kiwi's in stukjes en verwarm de kiwi's samen met de suiker en maïzena. Blijf roeren tot het mengsel is ingedikt.
    7. Haal de springvorm uit de koelkast en smeer het kiwimengsel uit over de bodem. Bak ong. 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart iets afkoelen.
    8. Monchoumengsel:

    9. Zet de oven lager, op 175°C.
    10. Meng de MonChou en de basterdsuiker samen met een elektrische mixer. Voeg één voor één de eieren toe. Verdeel dit mengsel over de kiwi's in de taartvorm.
    11. Bak de taart 30-35 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen en verwijder daarna voorzichtig de rand van de springvorm.
    12. Garneren:

    13. Rooster het amandelschaafsel in een pannetje goudbruin.
    14. Roer met een vork door de crème fraîche en smeer het daarna uit over de taart. Strooi het geroosterde amandelschaafsel over de taart heen.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren