Kerstboom van zalmmousse

    Kerstboom van zalmmousse

    4keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Maak een heerlijke zalmmousse in de vorm van een kerstboom en versier deze met kerstballen van komkommer en kerstomaatjes. Staat zo leuk op tafel!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 2 blikjes (samen ong. 400 gr) rode zalm
    • peper en zout
    • nootmuskaat
    • 7 blaadjes witte gelatine
    • 200 ml warme (vis)bouillon van een tablet
    • 500 ml slagroom
    • 1/2 komkommer, niet schillen
    • olijfolie
    • 5 kerstomaatjes
    • 1 plakje stervrucht (als piek!)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

      Zalmmousse:

    1. Zorg dat er geen graatjes in de zalm zitten en pureer de zalm daarna fijn in een keukenmachine. Voeg een beetje zout, peper en nootmuskaat toe.
    2. Week de gelatine eerst in koud water, en los daarna op in 200 ml warme bouillon. Laat de bouillon ong. 5-10 minuten afkoelen, en meng daarna door de zalmmouse.
    3. Klop de slagroom stijf, en schep daarna met een spatel door de zalmmousse.
    4. Vet een kerstboomvorm in met een dun laagje olijfolie, en verdeel de mousse over de vorm. Zet minstens 4 uur in de koelkast.
    5. Kerstboom versieren:

    6. Snij de komkommer in de lengte door. Schil 1 helft, en haal er balletjes uit met een appelboortje. Snij van de andere komkommerhelft een stukje van ong. 3-4 cm af voor de boomstam. Snij de rest van de komkommerhelft in dunne plakjes. Hiervan kun je slingers maken door ze naast elkaar te leggen op de kerstboom.
    7. Snij de kerstomaatjes doormidden en gebruik als kerstballen. Gebruik het plakje van de stervrucht als piek!
    8. Serveer met toastjes of stokbrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren