Pasta met spinazie en zalm

    Pasta met spinazie en zalm

    8keer bewaard
    25min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Tagliatelle pasta met een zelfgemaakte spinaziesaus en verse, in de pan gebakken, zalm. Je kunt voor dit recept ook penne pasta gebruiken.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook
    • 600 gr verse spinazie, zonder harde steeltjes
    • 2 citroenen
    • 300 gr tagliatelle
    • zout en peper, naar smaak
    • 400 gr verse zalm (of ontdooide uit de diepvries)
    • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Bak de knoflook in 3 eetlepels olijfolie. Voeg de spinazie toe, roer, en laat slinken.
    2. Was de citroenen, en rasp de schil van 1 citroen. Pers de geraspte citroen daarna uit. Snij de 2e citroen in plakjes.
    3. Voeg citroenrasp, zout, peper en de helft van het citroensap bij de spinazie. Verdeel de rest van het citroensap over de zalm.
    4. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
    5. Pureer de spinazie fijn met een staafmixer in de pan, of giet het mengsel in een blender.
    6. Kruid de zalm met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koeken- of grillpan en bak de zalm ong. 2 minuten per kant. De zalm moet van binnen rosé zijn.
    7. Meng de gepureerde spinaziesaus door de pasta. Schep de pasta op de borden en strooi er parmezaanse kaas over. Serveer de zalm op de pasta en leg er een paar schijfjes citroen op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren