De dahl vijf keer wassen in koud water en laten uitlekken.
Breng een liter water met de kerrie- of laurierblaadjes aan de kook en voeg de dahl toe. Als het water opnieuw aan de kook komt, dek je de pan half af en draai je de vlam laag. Laat alles 20 minuten koken, zodat de dahl redelijk zacht is. Voeg zo nodig water toe. Verwijder eventueel schuim en voeg de kurkuma toe.
Verhit in een andere pan de ghi. Draai de vlam laag en bak de komijnzaadjes. Als die een paar tinten donkerder zijn geworden, voeg je de gember, peper en asafoetida toe. Laat alles nog een paar seconden bakken. Doe de gesneden groenten erbij en roerbak ze enkele minuten. Doe de groenten bij de dahl en laat alles zachtjes koken tot de groenten gaar zijn en de dahl helemaal zacht is en uit elkaar valt.
Of, als de groenten een korte kooktijd hebben, zoals bijvoorbeeld spinazie, courgette, paprika, dan kun je de dahl tot een gladde soep maken met de staafmixer, dan de groenten in de kruiden een paar minuten roerbakken, en die vervolgens toevoegen aan de dahl.
Tenslotte voeg je zout, limoen/citroensap en de koriander of peterselieblaadjes toe.
Tip:
Ghi is geklaarde boter en te koop in goede natuurwinkels.