Babka cake

    Babka cake

    2keer bewaard
    1uur


    14 personen hebben dit gemaakt

    Deze traditionele Poolse babka is een heerlijke cake voor bij thee. Het is een stevige, smeuïge cake met een vleugje vanille, amandel en citroen. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 babka cake

    • 20 gr boter, om de bakvorm in te vetten
    • 3 eetlepels paneermeel (ongekruid)
    • 150 gr bloem
    • 100 gr aardappelzetmeel
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 200 gr boter of margarine
    • 200 gr poedersuiker, gezeefd
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 4 grote eieren, gesplitst
    • 3-4 eetlepels zure room
    • 1 eetlepel amandelextract
    • 1/2 citroen, geraspt en uitgeperst
    • 20 gr rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Vet een tulbandvorm in met 20 gram boter. Bestrooi gelijkmatig met paneermeel.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Meng bloem en bakpoeder door een zeef. Meng aardappelzetmeel erdoor.
    4. Klop in een schone kom de boter tot het licht en romig is. Klop poedersuiker, vanillesuiker, eidooiers, zure room, amandelextract, citroenrasp en -sap erdoor. Mix tot het goed gemengd is. Voeg nu het meelmengsel toe en roer door tot alles gemengd is. Schep als laatste de rozijnen erdoor.
    5. Klop in een schone kom de eiwitten stijf. Voeg de eiwitten geleidelijk toe aan het beslag en schep voorzichtig door zodat alles goed gemengd is. Schep het beslag in de bakvorm.
    6. Bak de cake 30-40 minuten, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uit komt. Laat iets afkoelen voordat je de vorm omkeert op een serveerschaal. Bestuif met poedersuiker indien gewenst.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Video

    Babka cake
    Babka cake

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren