Duivelse kip

    Duivelse kip

    5keer bewaard
    1uur25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Duivelse kip is kip met een pittige saus, in dit geval van rode peper, oregano, knoflook en citroen. Serveer bijvoorbeeld met gebakken aardappelen en een salade.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 3 kippenbouten
    • 2 citroenen
    • 1 rode peper, zonder zaadjes en in stukjes
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 4 eetlepels olijfolie
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Snij de kippenbouten op een paar plekken in met een schep mes.
    2. Pers 1/2 citroen uit, en snij de overgebleven 1,5 citroen in plakken.
    3. Meng in een kom de rode peper, oregano, knoflook, citroensap, zout en olijfolie samen.
    4. Doe de kip samen met de marinade in een met plasticfolie afgedekte kom en zet 30 minuten in de koelkast om te marineren. Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C.
    5. Leg de kip met de marinade in een ovenschaal en zet 45 minuten in de oven. Serveer de kip met de in plakjes gesneden citroen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren