Romige zoete aardappelsoep

    Romige zoete aardappelsoep

    2keer bewaard
    1uur35min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Serveer heet met een lepel crème fraîche en gegarneerd met wat gehakte bieslook.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 zoete aardappels
    • 1 grote ui, dungesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetl olijfolie
    • 1 klontje boter
    • 4 aardappels, geschild en in vieren
    • 4 eetl kippenbouillon
    • 2.5L water
    • 1 1/2 eetl bloem
    • 5 eetl karnemelk
    • 1 theel versgemalen nootmuskaat
    • 1 theel gemalen gember
    • 1 theel gemalen witte peper
    • 1 theel gedroogde tijm
    • 1/2 theel gemalen komijn
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Rooster de zoete aardappels 30 minuten in een oven op 230 C / gasstand 8. Haal de uit de oven, snij ze open en laat ze afkoelen.
    2. Sauteer de ui en knoflook in de olijfolie en boter tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg de aardappels toe aan de pan en sauteer 1 minuut. Roer de bloem erbij. Giet de bouillon bij de pan en schraap de bruine stukjes van de bodem. Voeg het water en de zoete aardappel toe. Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur lager. Laat half afgedekt, ongeveer 30 min sudderen totdat de groenten gaar zijn. (Het vocht moet tot ongeveer 2L zijn ingekookt.)
    3. Neem de pan van het vuur en pureer de soep in kleine hoeveelheden in een blender of in de pan met een staafmixer.
    4. Giet soep terug in de pan en verwarm het op een laag vuurtje. Roer tenslotte de resterende ingrediënten er goed doorheen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren