Gegrilde dorade

    Gegrilde dorade

    1keer bewaard
    30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    De dorade wordt eerst gegrild en gaart daarna verder in de oven. Serveer met gebakken aardappeltjes en een salade.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 grote dorade (of 2 kleine), ontschubd en schoongemaakt
    • sap van 1 citroen
    • 1 theelepel zout
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 15 gr rozemarijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Maak aan beide zijden van de vis ondiepe inkepingen met een scherp mes.
    3. Meng in een kom het citroensap, zout, en de olie samen. Smeer de vis hiermee in.
    4. Bind 2 takjes rozemarijn aan beide kanten van de vis met behulp van keukentouw.
    5. Verhit een grillpan op matig vuur en grill de vis 3 minuten aan beide zijden.
    6. Leg de vis op een ingevette bakplaat met opstaande randjes en bak in ong. 10 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
    7. Verwijder de rozemarijn en het touw en serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren