Schelvis met kastanjechampignons

    Schelvis met kastanjechampignons

    2keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze schelvis met kastanjechampignons staat sneller op tafel als je de citroenboter alvast 1 dag van tevoren maakt en in de koelkast zet. Je kunt het ook op de dag zelf maken.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 130 gr roomboter, op kamertemperatuur
    • schil van 1 goed gewassen citroen
    • 1-2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 2 theelepels zout
    • 1-2 takjes dille, alleen de blaadjes
    • 250 gr kastanjechampignons, in plakjes of gehalveerd
    • 350 ml paddenstoelenbouillon (kan van tablet)
    • 500 gr schelvisfilet
    • 2 eetlepels bloem
    • peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

      Citroenboter

    1. Meng 75 gr boter samen met de citroenschil, dille, zout, en knoflook. Smeer de citroenboter uit op plasticfolie en rol de boter op tot een worstje. Draai de uiteinden van de rol dicht en zet in de koelkast tot gebruik.
    2. Schelvis met kastanjechampignons

    3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit 30 gr boter. Bak de champignons ong. 5 minuten, en schenk dan de bouillon erbij. Zet het vuur laag en laat het gerecht 20 minuten zonder deksel op de pan sudderen.
    4. Kruid de schelvis met zout en peper en haal door de bloem. Zet een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Verhit de rest van de boter en bak de schelvis in ong. 5 minuten gaar (halverwege het bakken even keren).
    5. Haal de citroenboter uit de koelkast en snij de boter in plakjes.
    6. Serveer de vis met de champignons ernaast en leg op het gerecht een paar plakjes citroenboter. Serveer met rijst of gebakken aardappelen en een groente naar keuze.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren