Sukadevlees met gember

    Sukadevlees met gember

    3keer bewaard
    2uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Kruidige stoofschotel met rundvlees die in ong. 2,5 uur op tafel staat. Serveer deze stoofpot bijvoorbeeld met aardappelpuree en sperziebonen.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels bloem
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel gemalen kruidnagel
    • zout en peper, naar smaak
    • 600 - 700 gr sukadelappen, in stukken gesneden
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 2 uien, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse gember, fijngehakt
    • 4 stukjes steranijs
    • 1 laurierblaadje
    • 350 ml rundvleesbouillon
    • 1 eetlepel azijn
    • 1 eetlepel ketjap manis
    • 1 theelepel honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Meng in een kommetje de bloem, komijn, kruidnagel, zout en peper samen. Haal de in stukken gesneden sukadelappen door dit mengsel.
    2. Bak de ui, knoflook en gember in de olijfolie. Voeg dan het vlees toe, en bak 3 minuten mee tot rondom bruin (voeg eventueel nog een beetje olie toe).
    3. Giet de runderbouillon erbij, en voeg daarna ook steranijs, laurierblad, azijn, ketjap manis en honing toe. Roer door de pan en laat het geheel zachtjes 2 uur stoven met de deksel op de pan.
    4. Breng het gerecht eventueel verder op smaak met zout en peper. Verwijder de steranijs en laurier voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Hiervoor en nergens anders voor wil je toch in de keuken staan! Onweerstaanbaar lekker. - 05 sep 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren