Mie met gamba's en broccoli

    Mie met gamba's en broccoli

    3keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gezonde maaltijd van mie met shiitake paddenstoelen, broccoli en gamba's. Leuk om met stokjes te eten!

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr grote gamba's
    • 250 gr Chinese mie
    • 4 eetlepels olie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook
    • 1 stukje van 3 cm gemberwortel, fijngesneden
    • 300 gr broccoli, in kleine roosjes
    • 150 gr shiitake, in stukjes
    • 100 gr taugé
    • 3 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel vissaus
    • zout en peper, naar smaak
    • 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Was en droog alle groenten, hak de koriander fijn, spoel de gamba's af en dep ze droog.
    2. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel daarna koud af.
    3. Verhit de olie in een wok en bak de ui, knoflook, en gember een paar minuten op hoog vuur.
    4. Voeg de broccoliroosjes en shiitake toe, en bak 2-3 minuten mee. Breng op smaak met vissaus en sojasaus.
    5. Schep de gamba's, taugé en mie erdoor.
    6. Breng het gerecht op smaak met zout, peper en verse koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren