Noedels met gamba's en paksoi

    Noedels met gamba's en paksoi

    2keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een pittig gerecht van geroerbakte garnalen met gember en paksoi dat met eiernoedels wordt klaargemaakt.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pakje eiernoedels (250 gr)
    • 1 rode ui, in ringen
    • 1-2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 3 eetlepels zonnebloemolie
    • 1 rode peper, zonder zaadjes en in stukjes
    • 1 stukje gemberwortel van 3 cm, geschild en in stukjes
    • 2 eetlepels ketjap asin
    • 500 gr jumbo garnalen
    • 1 struik paksoi, in stukken
    • sap van 1/2 limoen
    • peper en zout, naar smaak
    • handje verse koriander, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Bak de in ringen gesneden rode ui en fijngesneden knoflook ong. 1 minuut in een wok met de zonnebloemolie. Voeg rode peper en gember toe en bak 2 minuten mee.
    3. Voeg ketjap, limoensap en garnalen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Voeg de paksoi erbij, en bak 1 minuut mee.
    4. Voeg de noedels toe aan het gerecht, en schep regelmatig om zodat het gerecht gelijkmatig warm wordt.
    5. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en stooi de fijngehakte koriander over het gerecht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren