Maïsomelet

    Maïsomelet

    2keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Je kunt deze maïsomelet ook met verse maïs maken. Koop in dat geval 3 kolven maïs, kook deze, en snij de maïs eraf. Ik gebruik voor het gemak meestal een blikje maïs.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 30 gr boter
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 grote aardappel, geschild en in blokjes
    • 1 klein blikje maïs, uitgelekt
    • 1 rode paprika, in kleine stukjes
    • 1 groene paprika, in kleine stukjes
    • 5 eieren
    • peper en zout
    • 1 krop sla, gewassen en in stukjes
    • 1 vers stokbrood, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit de boter in een koekenpan (met deksel) en bak de ui ong. 2 minuten. Voeg dan de aardappelblokjes toe en bak ong. 5 minuten mee tot lichtbruin. Schep regelmatig om.
    2. Klop de eieren los, en roer de uitgelekte maïs en fijngesneden paprika's erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Zet het vuur laag of gebruik een vlamverdeler. Giet het eiermengsel in de pan bij de ui en aardappelen. Laat de omelet zachtjes stollen met de deksel op de pan, ong. 10-15 minuten (niet omdraaien).
    4. Leg de omelet op een groot bord en snij in punten. Serveer de punten met sla en stukjes stokbrood ernaast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren