Minder vette kruidkoek

    1 uur 10 minuten

    Deze kruidkoek is wat minder vet, omdat er geen boter wordt gebruikt. De walnoten en rozijnen vormen een heerlijke toevoeging aan deze koek.

    Leontien

    Zuid-Holland, Nederland
    10 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kruidkoek

    • 125 gr rozijnen
    • 250 gr cakemeel
    • 250 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels koekkruiden
    • 250 ml karnemelk
    • handje (of 2 handjes) gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Wel de rozijnen 20 minuten in een kom met water. Dep de rozijnen daarna droog.
    2. Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C. Beboter een bakblik en bestrooi met paneermeel.
    3. Meng het meel met de suiker en koekkruiden in een kom. Voeg de karnemelk toe. Roer het tot een mooi beslag. Roer de rozijnen en noten erdoor.
    4. Giet het beslag in het ingevette bakblik en zet ong. 1 uur in de voorverwarmde oven.

    Tip:

    Je kunt de kruidkoek ook in 6-7 minuten gaar bakken in de magnetron (700 W). Doe de koek wel in een magnetronbestendige vorm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren