Minder vette kruidkoek

    Minder vette kruidkoek

    2keer bewaard
    1uur10min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze kruidkoek is wat minder vet, omdat er geen boter wordt gebruikt. De walnoten en rozijnen vormen een heerlijke toevoeging aan deze koek.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kruidkoek

    • 125 gr rozijnen
    • 250 gr cakemeel
    • 250 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels koekkruiden
    • 250 ml karnemelk
    • handje (of 2 handjes) gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Wel de rozijnen 20 minuten in een kom met water. Dep de rozijnen daarna droog.
    2. Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C. Beboter een bakblik en bestrooi met paneermeel.
    3. Meng het meel met de suiker en koekkruiden in een kom. Voeg de karnemelk toe. Roer het tot een mooi beslag. Roer de rozijnen en noten erdoor.
    4. Giet het beslag in het ingevette bakblik en zet ong. 1 uur in de voorverwarmde oven.

    Tip:

    Je kunt de kruidkoek ook in 6-7 minuten gaar bakken in de magnetron (700 W). Doe de koek wel in een magnetronbestendige vorm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren