Boterkoek met rietsuiker

    Boterkoek met rietsuiker

    4keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Boterkoek kun je goed met rietsuiker bereiden. Ben je geen fan van rietsuiker, dan kun je ook gewone kristalsuiker gebruiken.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 boterkoek

    • 300 gr bloem
    • 250 gr zachte boter
    • 250 gr rietsuiker
    • mespuntje zout
    • 2 eetlepels melk (of water)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Meng het zout door de bloem. Meng de boter en suiker tot een romige massa. Roer de bloem er beetje voor beetje doorheen. Kneed het tot een gladde bal.
    3. Beboter een bakvorm en druk de bal erin uit. Trek sporen met een vork. Bestrijk met melk of water.
    4. Bak 25 minuten in het midden van de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    MamLunszen
    0

    Makkelijk en lekker! - 14 aug 2016

    Jacqui
    van
    0

    fijn recept. Ik heb 200 gr bloem en 100 gr boekweit bloem gebruikt en ik combineer roomboter met margarine. Als het deeg in de vorm zit, gebruik is het siroop van stemgember om de boterkoek mooi glad te maken. Daarna voeg ik nog gesneden stemgember toe. Super! - 17 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren