Corsicaanse vissoep

    Corsicaanse vissoep

    3keer bewaard
    40min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Corsicaanse vissoep maak je met verschillende soorten vis, zoals schol, tong, zeebaars, zeeduivel, zeewolf etc), dus kies gerust meerdere stukjes vis uit. De pittige saus is optioneel; je kunt ook kruidenboter kopen en de saus weglaten.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 2 preien, in dunne ringen
    • 2 grote vleestomaten, ontveld en in stukken (zonder zaadjes)
    • 1 venkelknol, in repen
    • 1 liter water
    • 1 blokje visbouillon
    • 100 ml droge witte wijn
    • 10 draadjes saffraan
    • 1 laurierblaadje
    • 2 takjes tijm
    • 550 gr stevige visfilets (zoals schol, tong, zeebaars en zeeduivel)
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 stokbrood, in plakjes
    • Pittige saus
    • 1/2 rode peper, zonder zaadjes
    • 5 teentjes knoflook
    • 2 eierdooiers
    • snufje zout
    • 125 ml olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

      De vissoep:

    1. Verhit de olie in een braad- of soeppan en bak hierin de ui ong. 5 minuten. Voeg de knoflook, prei, vleestomaten en venkel toe, en roerbak ong. 5 minuten mee.
    2. Schenk 1 liter water bij de groenten, en roer er een visbouillonblokje door. Schenk de wijn erbij, en voeg saffraan, laurier en tijm toe. Breng de soep aan de kook, en laat ong. 5 minuten zachtjes koken.
    3. Voeg de visfilets toe, en pocheer in 5-10 minuten gaar (laat de bouillon net niet koken). Haal het laurierblaadje en de tijm uit de soep.
    4. Breng de soep op smaak met zout en peper. Zet een keukenmachine klaar om de pittige saus te maken.
    5. Pittige saus:

    6. Meng alle ingrediënten voor de saus (behalve de olijfolie) samen in de kom van een keukenmachine. Voeg er dan langzaam de olijfolie bij, terwijl de machine draait. Pureer tot een dikke, romige saus.
    7. Besmeer de plakjes stokbrood met dit mengsel en roer eventueel nog een eetlepel door de soep voor extra smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren