Franse uiensoep

    Franse uiensoep

    23keer bewaard
    1uur20min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een authentiek recept voor Franse uiensoep, compleet met een plakje geroosterd stokbrood en gegratineerd met kaas. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 40 gr boter
    • 3 uien, in dunne ringen gesneden
    • 2 eetlepels water
    • 20 gr bloem
    • 1,5 liter kippenbouillon
    • 100 ml witte wijn
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel zwarte peper
    • 6 plakjes stokbrood
    • 60 gr geraspte kaas (Gruyère)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Smelt de boter in een grote pan op laag vuur en bak hierin de uien 15-30 minuten, onder voortdurend roeren, tot ze gaan kleuren. Voeg 2 eetlepels water toe, doe de deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen.
    2. Voeg de bloem toe en roer om de uien ermee te bedekken. Laat nog 5 minuten koken, zonder deksel, en onder voortdurend roeren. Voeg de bouillon, wijn, zout en peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes koken.
    3. Rooster ondertussen de plakjes stokbrood tot ze zeer knapperig zijn (zodat ze niet uit elkaar vallen in de soep). Leg een geroosterd broodje in elke soepkom en schep dan de soep eroverheen. Het brood zal naar boven komen drijven. Bestrooi elke kom soep met geraspte kaas.
    4. Zet 3 tot 5 minuten onder de grill, tot de kaas is gesmolten en een korstje vormt. Serveer direct.

    Video

    Franse uiensoep
    Franse uiensoep

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    0

    lekker ik kook voor een groep alleenstaande ouderen en ze vonden het heerlijk - 13 jan 2016

    0

    super lekker!!! - 10 jan 2016

    RoosLof-Sluijmers
    0

    Overheerlijk!!! - 14 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren