Maaltijdsoep met vis

    Maaltijdsoep met vis

    3keer bewaard
    55min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze soep zit tot het nokkie vol met vele groenten, verschillende soorten vis, en veel verse fijngehakte kruiden. Een smaaksensatie!

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 aubergine, in plakken
    • zout en peper naar smaak
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 1 courgette, in stukjes
    • 2 rode paprika's, in stukjes
    • 1 grote ui, in ringen
    • 2-3 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes (of verse ontvelde tomaten)
    • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes, fijngehakt
    • klein handje verse basilicum, fijngehakt
    • 500 ml vis of kippenbouillon (van een tablet)
    • 400 gr kabeljauwfilet, in blokjes
    • 100 gr zalmfilet, in blokjes
    • 100 gr grote garnalen (gekookte)
    • scheutje Pernod of Pastis
    • klein handje peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Leg de plakken aubergine in een vergiet, bestrooi met zout en laat ong. 30 minuten intrekken. Spoel de aubergine af, laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
    2. Verhit de olijfolie en bak al roerende de aubergine samen met de courgette, paprika, ui en knoflook. Doe dit ong. 3-5 minuten. Voeg tomaat, tijm, basilicum en bouillon toe en breng aan de kook.
    3. Voeg de kabeljauw en zalm toe aan de soep, en pocheer de vis ong. 10 minuten door de soep net niet te laten koken. Kook de laatste 2 minuten de garnalen ook mee.
    4. Breng de soep op smaak met zout, peper, en de sterke drank. Garneer met peterselie en serveer met warm stokbrood en kruidenboter.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren