Cappuccino

    Cappuccino

    2keer bewaard
    12min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Zo maak je een cappuccino die net zo lekker is als in de stad op het terras (misschien wel lekkerder). Met dit recept maak je twee cappuccino's met elk een dubbele espresso erin.

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 450 ml halfvolle melk
    • 100 ml espresso koffie
    • cacaopoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:12min 

    1. Zet 100 ml espresso koffie. Ik gebruik een Bialetti® die ik op het fornuis zet en mijn favoriete merk is Illy® espresso. Het merk maakt niet uit, maar zorg ervoor dat je espresso koffie koopt.
    2. Verwarm de melk. Dit kan in een pannetje op het vuur, in de magnetron (ong. 2,5 minuut op vol vermogen), of in een melkopschuimer op het fornuis.
    3. Klop de hete melk op met een melkopschuimer of garde.
    4. Giet eerst de melk in de kopjes. Schenk ze voor 2/3 vol. Zorg dat je zowel melk als schuim in de kopjes giet.
    5. Schenk 50 ml espresso in elk kopje (dit is een dubbele espresso per kop).
    6. Schep eventueel nog wat melkschuim op de cappuccino's, en bestrooi met wat cacaopoeder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren