Aardappelgratin met salami

    Aardappelgratin met salami

    3keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze aardappelgratin met salami smaakt lekker met geroosterd vlees en een knapperige salade.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr aardappelen
    • 1 teentje knoflook
    • 2 eetlepels boter
    • 1 dunne prei
    • 100 gr salami
    • 125 ml slagroom
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Snij het teentje knoflook doormidden en wrijf een ronde quichevorm hiermee in. Bestrijk deze daarna met boter.
    3. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Verdeel de ringen over de bodem van de vorm. Leg dakpansgewijs de aardappelplakjes en de salami erop.
    4. Breng de slagroom op smaak met zout en peper, en giet dit mengsel in de ovenschotel.
    5. Zet de schotel in de voorverwarmde oven en laat in 45 minuten gaar worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren