Kip kerrie

    Kip kerrie

    2keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Serveer deze kip kerrie met aardappelen of rijst, en sperziebonen of kouseband als bijgerechten. Voeg naar eigen smaak de chilipepers toe.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400-500 gr kippenbouten of kipfilet
    • 2 eetlepels masala kerriepoeder
    • 1 ui
    • 2-3 teentjes knoflook
    • 1 klein blikje tomatenpuree
    • 1 mespuntje vijfkruidenpoeder (5 spice powder)
    • 1 bosje Surinaamse selderij
    • 2 madam Jeanette (chilipepers)
    • 1 blokje maggie tuinkruiden
    • 1 blokje rundvleesbouillon
    • zwarte peper
    • kouseband of sperzieboontjes
    • aardappelen of rijst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Maak de olie heet in een wok. Kneus de ui in een vijzel, samen met de knoflook.
    2. Als je van pittig houdt, de madam Jeanette chilipepers klein snijden, en als je niet van pittig houdt, de madam Jeanette in zijn geheel later meekoken.
    3. Fruit de gekneusde ui, knoflook en, indien gewenst, de fijngesneden madam Jeanette in de wok met hete olie. Fruit tot goudgeel, en voeg dan een blokje tuinkruiden en het bouillonblokje toe.
    4. Aan de brij 1 mespuntje vijfkruidenpoeder toevoegen, en 2 eetlepels kerrie. Bak 2 minuten, onder vaak roeren.
    5. Kip zouten en aanbraden in de pan met gefruite kruiden. Voeg naar smaak versgemalen zwarte peper toe.
    6. Water erbij in de pan schenken tot de kip net onder water staat. Als je van minder pittig houdt, kun je nu de hele chilipepers toevoegen en laten meekoken. Doe de deksel op de pan en laat ong. 20 minuten zachtjes garen.
    7. Zet ondertussen de rijst of aardappelen op en kook de boontjes.
    8. Als het bijna klaar is even een minuutje de Surinaamse selderij meekoken (en er weer uithalen).
    9. Ten slotte het blikje tomatenpuree toevoegen en doorroeren. Laat verder sudderen tot de kip helemaal gaar is.
    10. Serveer de kip kerrie met de bijgerechten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren