Aardappelgratin met knoflook

    Aardappelgratin met knoflook

    8keer bewaard
    11min


    2 personen hebben dit gemaakt

    In deze aardappelgratin van rode aardappelen en knoflook gebruik ik geen room, om zo een gezondere versie op tafel te zetten. Dit recept is melkvrij en veganistisch.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr roodschillige aardappelen, in dunne plakken
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 6 eetlepels olie
    • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1min  ›  Klaar in:11min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Meng in een grote kom de plakjes aardappel, knoflook, olie, tijmblaadjes en zout en peper.
    3. Leg dit mengsel in een lage ovenschotel. Schenk ook al de olie uit de kom erbij.
    4. Dek de gratin af met aluminiumfolie en bak de gratin ong. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en bak nogmaals 20-30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren