Lichte aardappelgratin met mozzarella

    Lichte aardappelgratin met mozzarella

    5keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze aardappelgratin is minder vet en gezonder, vanwege de light kookroom en de toevoeging van courgette ipv meer aardappel.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 375 gr aardappelen, geschild en in plakjes
    • 1 courgette, in plakjes
    • 1 teentje knoflook
    • 2 eetlepels boter
    • 2 eieren
    • 125 ml kookroom light
    • nootmuskaat
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 bolletje mozzarella, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Snij de courgette ook in plakjes.
    3. Snij het teentje knoflook doormidden en wrijf een ronde quichevorm hiermee in. Bestrijk deze daarna met boter.
    4. Klop de eieren en kookroom samen, en breng dit mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
    5. Meng in een grote kom de plakjes aardappel, courgette en het roommengsel.
    6. Schep het aardappelmengsel in de ovenschaal, en leg de plakjes mozzarella eroverheen.
    7. Zet de schotel in de voorverwarmde oven en laat in 45 minuten gaar worden.
    8. Laat de gratin 10-15 afkoelen, alvorens het aansnijden. Dan is de gratin steviger.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren