Roti met kip-kerrie en boontjes

    Roti met kip-kerrie en boontjes

    4keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Roti, een gerecht met kip, kerriepoeder, kouseband, aardappel, en de roti pannenkoekjes. Heerlijk!

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 700 gr aardappels
    • zout
    • 6 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 rode peper, zonder zaadjes en in stukjes
    • 1/2 eetlepel gemalen komijn (djinten)
    • 500 gr kipfilet, in stukjes
    • 2 uien, gesnipperd
    • 500 gr kouseband
    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 6 eetlepels zonnebloemolie
    • 1 kippenbouillonblokje
    • 1 1/2 eetlepel kerriepoeder
    • 1 eetlepel tomatenpuree

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

      Voorbereiden:

    1. Schil alle aardappels, en kook ong. 300 gr aardappels in 20 minuten gaar. Snij de andere 400 gr in partjes.
    2. Maal in een vijzel 2 teentjes fijngesneden knoflook, de helft van de fijngesneden rode peper en gemalen komijn samen.
    3. Giet de aardappelen af en maak er aardappelpuree van. Roer de knoflookpuree en wat zout erdoor.
    4. Deeg:

    5. Meng het zelfrijzende bakmeel, 1 snufje zout, 150 ml lauwwarm water, en 1,5 eetlepel zonnebloemolie samen tot een kneedbaar en soepel deeg.
    6. Vet een kom in met een beetje zonnebloemolie en laat de deegbal daarin 10-15 minuten afgedekt rijzen.
    7. Roerbakken:

    8. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan met deksel en bak daarin 1 teentje knoflook, de helft van de ui, 1/2 bouillonblokje en 1/2 eetlepel kerriepoeder, ong. 2-3 minuten.
    9. Voeg de aardappelpartjes en kouseband toe, en giet er 150 ml water bij. Doe de deksel op de pan, en laat 30 minuten zachtjes sudderen.
    10. Kip bakken:

    11. Kruid de kipfilet met zout en peper. Verhit ondertussen nog een koekenpan met 2 eetlepels olie en bak hierin de rest van de knoflook, ui, rode peper, kerriepoeder, bouillonblokje en tomatenpuree, ong. 1-2 minuten.
    12. Voeg de blokjes kipfilet toe aan de pan en bak rondom bruin, in ong. 2 minuten. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes sudderen.
    13. Roti's bakken:

    14. Verdeel het deeg in 8 balletjes, waarin je in het midden een kuiltje maakt. Vul elk kuiltje met 1/8 deel van de aardappelpuree, en vouw weer dicht. Rol nu elke bal uit op een met bloem bestoven aanrecht. Maak dunne ronde lappen van ong. 17 cm in doorsnede.
    15. Bak de roti pannenkoeken zonder boter of olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak de ene kant tot deze bol gaat staan, draai om, en bak nog 1 minuut aan de andere kant.
    16. Schep de kip en kouseband op de borden met de roti's ernaast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren