Kip korma met bloemkool

    Kip korma met bloemkool

    8keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een supersnel doordeweeks recept voor rijst met kip korma met bloemkool. Je gebruikt saus uit een potje, maar voegt verder verse ingrediënten toe. Heerlijk gerecht!

    Lisa Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 350 gr bloemkool, in roosjes
    • 300 gr rijst
    • eetlepel olie (of kokosvet) om in te bakken
    • 1 grote kipfilet, in reepjes
    • 1 pot (400 ml) kormasaus (van Patak®)
    • 2 eetlepels crème fraîche
    • 15 gr verse koriander, fijngehakt
    • handvol amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de bloemkool in ruim water in ongeveer 6 minuten voor. Giet af en spoel af met koud water.
    2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water gaar.
    3. Verhit wat olie of kokosvet in een hapjespan en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Voeg kormasaus, bloemkoolroosjes en bijna alle koriander (hou wat apart voor garnering) en de crème fraîche toe en roer goed om. Laat op laag vuur ongeveer 6 minuten sudderen, tot de bloemkool en de kip gaar zijn.
    4. Schep rijst op de borden en serveer hier de saus overheen. Bestrooi met de resterende koriander en het amandelschaafsel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren