Spaghetti met garnalen en citroenroomsaus

    Spaghetti met garnalen en citroenroomsaus

    7keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    De combinatie van vis, citroen en pasta is super. Daarom staat deze spaghetti met garnalen en citroenroomsaus regelmatig bij ons op tafel.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr spaghetti
    • 1 klontje boter
    • 4 lenteuitjes, in ringetjes
    • 200 ml slagroom
    • 130 ml bouillon (van een blokje)
    • 2-3 eetlepels citroensap
    • zout en peper
    • 200 gr (Hollandse) garnalen
    • verse basilicum, grof gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
    2. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan en bak hierin de in stukjes gesneden lenteui tot ze zacht zijn.
    3. Voeg de room, bouillon, en citroensap bij de lenteuitjes en blijf een tijdje roeren totdat de saus indikt. Er moet flink wat vocht verdampen.
    4. Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg daarna de garnalen toe en de basilicum. Verwarm de garnalen ong. 2-3 minuten in de saus en roer de roomsaus daarna door de afgegoten spaghetti.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren