Soufflé met kaas

  (4)
  55 minuten

  Aan deze soufflé, gebaseerd op een traditioneel Frans recept met bechamelsaus als basis, heb ik extra eieren toegevoegd om het nog luchtiger te maken. De soufflé heeft een textuur die een beetje op omelet lijkt. Bekijk ook de video van dit recept.


  7 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 5 

  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 250 ml melk
  • zout en peper, naar smaak
  • 5 grote eieren
  • 150 gr Comté (Franse kaas)

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Smelt de boter in een steelpan en voeg daarna geleidelijk en onder voortdurend roeren de bloem toe. Roer tot een glad geheel en voeg dan de melk in één keer toe. De saus onder regelmatig roeren laten indikken. Breng op smaak met zout en peper (niet te veel zout, vanwege het zoutgehalte in de kaas).
  3. Haal de pan van het vuur als de bechamel klaar is en roer het eigeel erdoor, gevolgd door de geraspte kaas. Goed roeren; het eigeel mag niet gaan stollen. Klop de eiwitten stijf, en schep dit luchtig door de bechamel met een vork.
  4. Giet het mengsel in een ingevette vorm of in individuele ramekins (deze ook invetten!). Zorg ervoor dat elke vorm voor niet meer dan 2/3 wordt gevuld, omdat de soufflé zal stijgen.
  5. Zet in de oven en bak in ongeveer 45 minuten bruin (iets minder als je individuele ramekins gebruikt). Haal de soufflé uit de oven zodra deze mooi goudkleurig is en serveer meteen met bijvoorbeeld een groene salade. Laat de soufflé in de vorm zitten, want het is onmogelijk deze heel uit de vorm te krijgen.

  Tip van de thuiskok:

  Om er zeker van dat de soufflé goed zal lukken, wacht tot hij mooi goudkleurig is en laat dan nog 5 minuten langer in de oven staan, zelfs als je denkt dat de soufflé al klaar is!

  Video

  Soufflé met kaas
  Soufflé met kaas

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (4)