Kippensoep met verse groenten

    Kippensoep met verse groenten

    3keer bewaard
    5uur30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn moeders recept voor kippensoep, gemaakt van een hele kip en verse groenten. Voeg naar wens champignons of andere groenten toe, zoals stukjes bloemkool, sperziebonen of spruitjes.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 hele (soep)kip
    • 6 liter water
    • 1 kruidenbuiltje voor kippensoep van Honig
    • 2-3 kippenbouillonblokjes
    • 1 pakje Honig kippensoep
    • 3 tomaten, in stukjes
    • 1 prei, in ringetjes
    • 2 wortels, in stukjes
    • 2 handjes (kastanje)champignons (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5uur  ›  Klaar in:5uur30min 

    1. Was de kip onder koud water. Zet een soeppan met ruim water op (ong. 6 liter), en leg de kip erin. Hang 1 kruidenbuiltje erbij in de pan. Laat dit 3-4 uur zachtjes koken met de deksel op de pan. Zet het vuur heel laag en zet de pan op een vlamverdeler, als je deze hebt. Schep af en toe schuim van de bovenkant van de soep af, als dit vormt.
    2. Snij de groenten klein. Pel de champignons eerst en snij ze daarna in kleine stukjes.
    3. Haal de kip en het builtje uit de bouillon, laat afkoelen en pluk het kippenvlees van de kip. Roer het pakje kippensoep door de bouillon en voeg het vlees terug. Doe 2 blokjes bouillon erbij.
    4. Breng de soep op smaak met zout en peper en proef of je nog een bouillonblokje wilt toevoegen. Voeg de groenten toe, en laat nog 30 minuten zachtjes pruttelen.
    5. Serveer met brood en kruidenboter.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren