Witlof met kaas en ham

    Witlof met kaas en ham

    8keer bewaard
    30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    In de koekenpan gebakken witlof met ham en kaas. Dit is een makkelijk en erg lekker gerecht. Verwijder de harde kern uit de witlof, als je de bittere smaak van witlof wilt vermijden.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr aardappels
    • zout
    • 4 stronken witlof
    • 30 gr boter
    • 4 plakken beenham of achterham
    • 4 voorverpakte plakken belegen of extra belegen kaas
    • paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Schil de aardappels. Zet een pan met ruim water en wat zout op en kook de aardappels gaar, ong. 20 minuten.
    2. Zet ondertussen een tweede pan met water op, en breng aan de kook. Snij de harde kern uit de witlof, en leg de witlof daarna voorzichtig in het kokende water. Kook in 10-15 minuten gaar.
    3. Giet de witlof af. Raap 4 hoopjes witlof bij elkaar als de witlof iets uit elkaar is gevallen tijdens het koken. Wikkel 1 plak ham rondom elke witlof.
    4. Smelt 30 gram boter in een koekenpan (met deksel) en braad de in ham gewikkelde witlof rondom aan in de pan, ong. 1 minuut. Leg daarna 1 plak kaas over elke witlof. Bestrooi met wat paprikapoeder. Zet het vuur zacht en doe de deksel op de pan, ong 3 minuten.
    5. Giet ondertussen de aardappelen af, en laat nog even droogstomen in de pan.
    6. Schep de borden op, als de kaas mooi gesmolten is. Leg 2 stukken witlof op elk bord en serveer de aardappelen ernaast. Besprenkel zowel de aardappels als witlof met de kaassaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren