Heerlijke hachee

    Heerlijke hachee

    11keer bewaard
    2uur45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Bij dit recept staat een uitroepteken in mijn receptenboek, want deze hachee is wel erg lekker. Serveer met rode kool en aardappelpuree.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote uien, gesnipperd
    • 75 gr boter
    • 2 theelepels bruine basterdsuiker
    • 750 gr sucadelappen
    • peper en zout, naar smaak
    • 4 eetlepels bloem
    • 1 eetlepel rode wijnazijn
    • 2 laurierblaadjes
    • 2-3 kruidnagels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Uien snipperen, en vlees in blokjes snijden van ong. 1 cm. Kruid het vlees met peper.
    2. Smelt de boter in een braadpan, en bak de ui met de suiker ong. 5 minuten. Voeg het vlees toe en bak in 5 minuten rondom lichtbruin.
    3. Bestrooi het vlees met zout en peper, en bak de bloem mee tot deze lichtbruin is geworden. Voeg 350 ml water toe, en roer goed door de pan.
    4. Voeg laurier, kruidnagel en azijn toe. Doe de deksel op de pan en laat 2,5 uur zachtjes garen. Breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren