Sobanoedels met dungesneden groenten

    Sobanoedels met dungesneden groenten

    4keer bewaard
    30min


    54 personen hebben dit gemaakt

    Japanese soba (boekweit) noedels zijn gemarineerd in tamari sojasaus, sesamolie, rijstwijnazijn, suiker en chiliolie. Vermengd met in julienne-reepjes gesneden wortels en rode paprika levert dit een heerlijke koude salade op met een Aziatisch tintje.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 (250g) pak soba noedels
    • 4 eetl tamari of donkere sojasaus
    • 4 eetl sesamolie, verdeeld
    • 1 eetl rijstwijnazijn
    • 1 eetl suiker
    • 1/2 theel chiliolie
    • 1 rode paprika, in julienne reepjes
    • 1 bosje lenteuitjes, gesneden
    • 2 wortels, in julienne reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de noedels in een grote pan kokend gezouten water al dente. Spoel af met koud water en giet het water goed af.
    2. Meng 3 eetl tamari, 3 eetl sesamolie, azijn, suiker en chiliolie in een kommetje.
    3. Schep de noedels met gebruik van een (vlees)tang door de saus. Laat het mengsel minimaal 2 en maximaal 24 uur in een afgedekte kom marineren en schep het af en toe om.
    4. Breng de noedels op kamertemperatuur. Meng de resterende tamari en olie erdoor. Roer 3 uur voor het opdienen de rode paprika, 2/3 van de lenteuitjes en 1/2 van de wortels erdoor.
    5. Leg wat noedels in een bergje op het midden van een bord en garneer met de rest van de wortels en lenteuitjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren