Kippensoep met kokos

    Kippensoep met kokos

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Als ik een Oosterse kippensoep wil maken, maak ik dit recept klaar. Je kunt ipv santenpoeder ook naar smaak stukjes santen van een blok toevoegen.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter kippenbouillon (bijv. van een tablet)
    • 250 gr kipfilet, in stukjes
    • 1 prei, in dunne ringen
    • 4 worteltjes, in stukjes
    • 1 stukje foelie
    • 3 takjes tijm
    • 100 gr shiitake paddenstoelen, in dunne plakjes
    • 150 gr sperziebonen, in stukjes
    • 2 zakjes santenpoeder (elk 30 gr)
    • zout en peper, naar smaak
    • citroensap
    • 2-3 eetlepels sherry
    • scheutje sojasaus
    • 1-2 takjes verse koriander, alleen de blaadjes, grof gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schenk de bouillon in een pan, en voeg de kip, prei, wortel, foelie, en tijm toe. Breng aan de kook, onder regelmatig roeren.
    2. Voeg de shiitake paddenstoelen en sperziebonen erbij, en laat 10-15 minuten heel zachtjes koken tot de kip gaar is. Voeg het santenpoeder toe, en roer goed door. Laat nog 5 minuten zachtjes koken. Kruid de soep met zout, peper, een heel klein beetje citroensap, sherry, sojasaus en verse koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren