Vegetarische aspergesoep

    Vegetarische aspergesoep

    11keer bewaard
    1uur10min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Het bijzondere aan deze soep is dat je alles van de asperges gebruikt. Je trekt namelijk de bouillon van de schillen en harde onderkanten van de asperges. Gooi dus niks weg!

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 kilo witte asperges, gewassen en geschild
    • 1-2 groentebouillonblokjes
    • 500 ml water
    • takje peterselie, fijngesneden (optioneel)
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Giet 500 ml water in een pan en voeg daarbij de gewassen schillen en harde onderkanten van de asperges. Laat dit 30 minuten koken. Zeef de bouillon en giet terug in de pan. Gooi schillen en harde onderkanten weg nu weg.
    2. Snij de geschilde en gewassen asperges in stukken. Houd de kopjes apart. Voeg de stukken asperge (behalve de kopjes) toe aan de bouillon en kook ong. 20 minuten. Pureer de soep met een staafmixer.
    3. Voeg nu de kopjes van de asperges toe aan de soep, en kook nog 5 minuten tot ze zacht zijn. Garneer met peterselie (optioneel). Breng op smaak met zout en peper.

    Tip

    Dit recept voor aspergesoep kan ook als saus worden gebruikt over groene asperges, rijst, sobanoedels, of pasta.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    je kunt ook de schillen en harde onderkanten met wat vocht in de blender fijnmalen en dan door een zeef halen... (dan verder met 2) Blijft er nét wat meer smaak in je soepje zitten en je gooit écht niks weg. ;-) - 12 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren