Paddenstoelen met spekjes

    Paddenstoelen met spekjes

    3keer bewaard
    15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Serveer deze geroerbakte paddenstoelen met spekjes als bijgerecht bij een gemengde salade. Lekker als lunch of als hoofdgerecht.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr gemengde paddenstoelen
    • 2 sjalotjes, gesnipperd
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 takje tijm, alleen de blaadjes (of snufje gedroogde tijm)
    • 100 gr magere spekblokjes
    • zout en peper, naar smaak
    • 3 eetlepels fijngehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Maak de paddenstoelen schoon en snij de grote paddenstoelen in stukken. Laat kleinere heel. Sjalotjes en knoflook fijnsnijden.
    2. Olie verhitten in een wok en tijm toevoegen. Spekjes hierin uitbakken en dan knoflook en sjalot toevoegen. Ong. 3 minuten met de spekjes meebakken, tot de sjalotjes glazig en lichtbruin zijn geworden.
    3. Zet het vuur hoog, en voeg de paddenstoelen toe. Bak ze gaar, ong 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper en peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren