Geroerbakte paddenstoelen

    Geroerbakte paddenstoelen

    2keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Serveer deze vegetarische geroerbakte paddenstoelen als bijgerecht bij een gemengde salade. Lekker als lunch of als hoofdgerecht.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr gemengde paddenstoelen
    • 2 sjalotjes, gesnipperd
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes (of snufje gedroogde tijm)
    • 40 gr boter
    • zout en peper, naar smaak
    • 3 eetlepels fijngehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Maak de paddenstoelen schoon en snij de grote paddenstoelen in stukken. Laat kleinere heel. Sjalotjes en knoflook fijnsnijden.
    2. Olie verhitten in een wok en tijm toevoegen. Hierin de knoflook en sjalot ong. 2-3 minuten aanfruiten, tot de sjalotjes glazig en lichtbruin zijn geworden.
    3. Zet het vuur hoog, en voeg de boter en daarna de paddenstoelen toe. Bak ze gaar, ong 3 minuten. Breng tijdens het bakken op smaak met zout, peper en peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren