Ouderwets lekkere mosselen

    Ouderwets lekkere mosselen

    1keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Denk ik aan mosselen, dan horen daar ook heerlijke dikke frites bij met mayonaise en een koud glas witte wijn. Koop Zeeuwse mosselen, want die zijn al schoongemaakt en zandvrij.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 4 sjalotjes, gesnipperd
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1/2 eetlepel tomatenpuree
    • 400 ml witte wijn
    • 300 ml slagroom
    • 1 eetlepel grove mosterd
    • 1 snufje cayennepeper, naar smaak
    • 4 kilo mosselen
    • 2-3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Spoel de mosselen simpelweg af onder koud water en borstel ze eventueel nog verder schoon. Gooi alle kapotte mosselen weg, en die niet sluiten als je er een flinke tik op geeft met de bolle kant van een lepel.
    2. Verwarm de olie in een grote braadpan en bak de sjalotjes en knoflook zachtjes in de olie op laag vuur, ong. 2-3 minuten. Laat de knoflook en sjalotjes niet bruin worden.
    3. Voeg tomatenpuree toe, en bak al roerende 1 minuut mee. Witte wijn toevoegen, gevolgd door de slagroom, mosterd, en cayenne. Laat tot 1/3 inkoken.
    4. Giet de helft van de saus over in een andere grote pan. Voeg aan elke pan ong. 2 kilo mosselen toe. Doe de deksels op de pannen, zet het vuur hoog, en breng alles aan de kook.
    5. Laat de pan dicht, want de deksel zal omhoog komen als de inhoud van de pan kookt. Blijf er bij en wacht ong. 3-5 minuten tot het kookt.
    6. Pak, zodra het kookt en de deksel dus begint te dansen op de pan, de pan van het vuur en schud even goed de inhoud om. Zet de pan weer terug op het vuur en tel tot tien. Schud nogmaals om. Zet terug, tel tot 10, voeg de bladpeterselie toe, en schud nogmaals om.
    7. Open de pan en controleer of alle schelpen open zijn. Zo niet, kook dan nog even verder. Gooi dichte schelpen weg.

    Tip

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren