Spaanse kabeljauw

    Spaanse kabeljauw

    5keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Kabeljauw op z'n Spaans in de pan gebakken met paprika, tomaat, knoflook en ui. Een goed idee, want vis is gezond!

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kabeljauwfilets (samen 600 gr)
    • zout en peper, naar smaak
    • 4 tomaten, ontveld en fijngesneden (of 1 blik tomatenblokjes)
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 groene paprika, in dunne reepjes
    • 1 rode paprika, in dunne reepjes
    • 2 uien, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 3 eetlepels fijngehakte basilicumblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kruid de kabeljauw met zout en peper, en leg opzij.
    2. Ontvel de tomaten en snij ze in kleine stukjes.
    3. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilets in ong. 3 minuten lichtbruin. Haal de filets uit de pan en zet opzij.
    4. Bak in dezelfde pan de ui, paprika, en tomaat, ong. 3 minuten. Voeg daarna de fijngesneden knoflook en basilicum toe, en bak 1 minuut mee. Leg de vis voorzichtig op het groentenmengsel, zet het vuur laag, en laat 10 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Breng verder op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren