Tonijnomelet

    Tonijnomelet

    4keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze omelet is luchtig van textuur, omdat je eerst de eiwitten stijfklopt. En ook romig, vanwege de toegevoegde slagroom. Een juweeltje van een omelet!

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 eieren, gesplitst
    • 200 gr tonijn uit blik
    • 200 ml slagroom
    • 2 eetlepels gehakte peterselie
    • 1/2 lenteuitje, heel fijngesneden
    • 1-2 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Laat de tonijn uitlekken en prak hem fijn.
    2. Splits de eieren, en klop de eiwitten stijf.
    3. Klop de eierdooiers samen met de slagroom. Voeg aan het eierdooiermengsel de tonijn, fijngehakte peterselie en het 1/2 fijngesneden lenteuitje toe. Schep de eiwitten er voorzichtig door.
    4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan, en giet het mengsel in de pan. Verdeel gelijkmatig en bak de omelet op zacht vuur gaar.
    5. De omelet hoort van binnen nog een beetje zacht te zijn als deze wordt geserveerd, ong. 10 minuten.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren