Sticky toffee pudding met warme toffeesaus

    Sticky toffee pudding met warme toffeesaus

    6keer bewaard
    2uur


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een overheerlijke en zoete 'sticky toffee pudding'. Het is van belang dat je de dadels heel fijn hakt voor je ze laat weken, om zo een gladde consistentie te krijgen. Dit recept is voor een ronde bakvorm van 20 cm doorsnee. Bekijk de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 225 gr dadels
    • 300 ml hete thee
    • 110 gr boter
    • 175 gr suiker
    • 3 eieren
    • 250 gr bloem
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 theelepel instant espresso korrels
    • Voor de toffeesaus
    • 110 gr boter
    • 175 gr bruine basterdsuiker
    • 110 gr kristalsuiker
    • 300 gr golden syrup
    • 250 ml slagroom
    • 1 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Hak de dadels heel fijn en laat ze 15 minuten in de thee weken.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een ronde bakvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier.
    3. Klop de boter en suiker tot het romig en licht van kleur is. Klop de eieren er een voor een doorheen. Voeg de bloem en bakpoeder er door een zeef toe en schep door het beslag.
    4. Voeg baksoda, vanille en espresso toe aan de dadels en de thee. Meng dit door het beslag heen.
    5. Schenk in de bakvorm en bak 1 tot 1 1/2 uur, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt.
    6. Om de toffeesaus te maken:

    7. Doe de boter, suiker en golden syrup in een steelpan met zware bodem en laat op laag vuur langzaam smelten. Laat 5 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur en roer geleidelijk de room en vanille extract erdoor. Zet weer op het vuur en roer nog 2-3 minuten door, tot de saus glad is.
    8. Schenk wat van de saus op een bordje. Schep wat van de pudding op het bordje en schenk er nog wat saus overheen.
    9. Serveer met de resterende saus (in een kannetje) en eventueel geklopte slagroom.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Video

    Sticky toffee pudding met warme toffeesaus
    Sticky toffee pudding met warme toffeesaus

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren