Tongfilet met sojaroomsaus

    Tongfilet met sojaroomsaus

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Liever geen melkproducten? Dan zijn sojaproducten een uitkomst. Tongfilet met sojaroomsaus smaakt goed!

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 tongfilets
    • sap van 1 citroen
    • 150 gr champignons
    • 200 ml sojaroom
    • 100 gr gepelde garnalen
    • 1 eierdooier
    • zout en peper
    • 2 eetlepels gehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Spoel de tongfilets af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
    2. Besprenkel met citroensap en kruid met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een pan met anti-aanbaklaag op laag vuur en bak de vis aan beide kanten lichtbruin.
    3. Was de champignons en snij in dunne plakjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op laag vuur en bak hierin de plakjes champignon.
    4. Giet het kookvocht van de champignons af. Meng in een kom de sojaroom met de eierdooier, en giet dit mengsel bij de champignons. Breng dit roommengsel op smaak met zout en peper. Voeg de garnalen erbij.
    5. Laat nog een paar minuten, al roerende, pruttelen op zacht vuur.
    6. Serveer de tongfilet en schenk de warme saus erover. Garneer met de peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren