Hartige taart met paddenstoelen en spinazie

    Hartige taart met paddenstoelen en spinazie

    14keer bewaard
    1uur


    9 personen hebben dit gemaakt

    Hartige taart met een korst van bladerdeeg, een vulling van kastanjechampignons, oesterzwammen en verse spinazie, met daarbovenop een kaaskorstje.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 hartige taart

    • 5 plakjes bladerdeeg
    • 1 sjalotje, gesnipperd
    • 400 gr verse spinazie, zonder steeltjes
    • olijfolie
    • 125 gr kastanjechampignons, in plakjes
    • 125 gr oesterzwammen, in plakjes
    • 1 gerookte kipfilet, in blokjes
    • 2 tomaten, ontveld
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 200 ml slagroom
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 takje tijm
    • 100 gr geraspte belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een taartvorm met bakpapier.
    2. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de 5 plakjes bladerdeeg samen tot 1 grote lap. Bekleed de taartvorm met de lap bladerdeeg. Druk goed aan op de bodem en randen en prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.
    3. Ontvel de tomaten, en snij het vruchtvlees in blokjes.
    4. Snij de groenten. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en fruit het sjalotje even aan, ong. 1-2 minuten. Voeg de verse spinazie toe en laat slinken, ong. 2 minuten. Giet te veel vocht af.
    5. Bak ondertussen in een tweede koekenpan de paddenstoelen op hoog vuur aan in 3 eetlepels olijfolie.
    6. Meng de slagroom samen met de eieren, en roer het spinaziemengsel, de tomatenblokjes en het paddenstoelenmengsel erdoor. Voeg de in blokjes gesneden gerookte kipfilet toe. Breng op smaak met zout, peper en de blaadjes van het takje tijm.
    7. Giet het mengsel in de taartvorm. Bak ong. 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi na 20 minuten bakken de geraspte kaas eroverheen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren