Boerenquiche met prei, spek en kaas

    Boerenquiche met prei, spek en kaas

    4keer bewaard
    1uur15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere Hollandse boerenquiche met kaas, waarin gebakken prei, ui, en spekjes worden overgoten met een roomsaus van eieren en crème fraîche.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 quiche

    • 5 eieren, losgeklopt
    • 600 gr prei, in stukken van 1-2 cm
    • 150 gr magere spekblokjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • 300 gr crème fraîche
    • 200 gr garaspte belegen kaas
    • olijfolie
    • zout en peper, naar smaak
    • nootmuskaat, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een kleinere ovenschotel in met olie. Zet de ovenschotel in een grotere ovenschotel en giet de randen halfvol met water. De quiche wordt straks au bain-marie gebakken.
    2. Snij de groenten. Klop de eieren los. Bak de spekjes op zacht vuur uit. Houd de spekjes warm.
    3. Fruit de ui en prei samen aan in 2 eetlepels olie. Laat met de deksel op de pan 20 minuten stoven. Roer af en toe en breng op smaak met zout en peper.
    4. Meng de eieren, crème fraîche en wat zout, peper, en nootmuskaat. Kaas, spekjes, ui en prei erdoor roeren.
    5. Schenk het mengsel in een ingevette ovenschotel, en bak 40 minuten au bain-marie in de voorverwarmde oven.
    6. Laat afkoelen en dien warm of lauwwarm op als hoofdgerecht of voorgerecht. Lekker met een salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren