Paddenstoelentaartjes

    Paddenstoelentaartjes

    7keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit zijn 12 kleine paddenstoelentaartjes met bladerdeeg, die je in een muffinbakblik bakt. Heel leuk voorgerecht!

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 kleine hartige taartjes

    • 12 plakjes bladerdeeg
    • 500 gr gemengde paddenstoelen, in plakjes
    • 1-2 eetlepels olijfolie
    • 1 takje tijm, alleen de blaadjes
    • peper en zout
    • 3 eieren
    • 3 eetlepels slagroom
    • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Zet een muffinbakblik klaar en vet de 12 muffinvormpjes in met wat olie of boter. Bekleed elk muffinvormpje met een plakje bladerdeeg. Snij uitstekende randjes weg.
    3. Snij alle paddenstoelen in plakjes of stukjes en bak 5 minuten in de olijfolie. Roer regelmatig en breng op smaak met tijm, zout en peper.
    4. Vul de bakjes met het mengsel. Meng in een kom de eieren, slagroom, bieslook, peper en zout samen. Verdeel dit mengsel over de bakjes met champignons.
    5. Zet het muffinbakblik ong. 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de bakjes goudbruin en gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren