Melkvrije champignonsoep

    Melkvrije champignonsoep

    2keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Weer zo'n receptje met sojaroom waarmee ik graag kook. Soja is een goede melkvervanger. Dit is een makkelijke en smakelijke champignonsoep.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr champignons, gehalveerd
    • 1 liter water
    • 1 kippenbouillonblokje
    • 2 sjalotjes, gesnipperd
    • 1 ui, gesnipperd
    • olijfolie
    • 200 ml sojaroom
    • zout en peper, naar smaak
    • 1/2 theelepel kerriepoeder
    • 1 bosje bladpeterselie, grof gehakt
    • stokbrood met boter (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Snij de champignons door de helft en kook ze 30-35 minuten in 1 liter water. Zeef de champignons uit het water en zet apart. Voeg het bouillonblokje toe aan het kookvocht en reduceer de bouillon door het 10 minuten flink te laten koken op hoog vuur.
    2. Bak ondertussen de ui en sjalotjes in de olijfolie op laag vuur. Voeg 25 ml bouillon toe aan de uien, en laat 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
    3. Pureer de champignons samen met de sojaroom in een blender of keukenmachine en roer dit mengsel door de uien en schenk de bouillon erbij. Laat 4-5 minuten pruttelen onder regelmatig roeren. Breng de soep op smaak met zout, peper en kerrie.
    4. Serveer de soep warm met de gehakte peterselie en eventueel wat stokbrood met boter.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren